I samarbete med

Antikroppstest för Covid-19 och Antigentest för friskhetsintyg / reseintyg hos Apoteksgruppen och Docty.

Testerna uppfyller Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

vaccina header

Så funkar det

Du får hjälp med hela processen, från testning till medicinsk rådgivning. Notera att vi bara testar dig som har varit symtomfri i 14 dagar.

Test på apotek/klinik

En sköterska sitter på apoteket/kliniken och testar dig på plats. Du får sedan svar direkt på plats eller digitalt om du har bråttom iväg.

Svar inom 20/40 minuter

Du får inom 20 minuter ett svar som visar om du har antikroppar. För Antigentest får du svar inom 40 minuter och visar om du har pågående infektion.

Drop-in eller tidsbokning

Vi erbjuder drop-in och tidsbokning på flera av Apoteksgruppens apotek och Doctys kliniker. På så sätt kan du testa dig mot Coronaviruset smidigt och säkert.

Beprövat och godkänt Antikroppstest och Antigentest

Våra test uppfyller Folkhälsomyndighetens krav på prestanda. Vi säkerställer alltid tillgång till det senaste och mest träffsäkra antikropps- och antigentestet på marknaden. Nuvarande test vi erbjuder är CE-märkt.

Antikroppstestet tas via ett blodprov (stick i fingret) som ger svar inom 20 minuter. Svaret analyseras för att se mängden antikroppar som hittats. Med antikroppstestet kan vi avgöra om du har varit smittad av viruset. Tillsammans med provsvaret får du rekommendationer kring uppföljning.

Vi finns hos Apoteksgruppen

Vaccina har ett tätt samarbete med Apoteksgruppen där vi erbjuder dig en helhetslösning att testa dig mot det nya Coronaviruset. Du kan på utvalda Apotek ta ett PCR-, Antigen- och Antikroppstest men vi erbjuder också vaccination mot TBE, och födelsemärkeskontroll. 

Vi ses hos Apoteksgruppen!

Tjänsten är utformad av läkare

Vår tjänst för provtagning av det nya coronaviruset är helt utformad av erfarna läkare för att säkerställa högsta kvalitet. Tillsammans med en av våra sköterskor analyserar ni resultatet.

Ansvariga kontaktpersoner Vaccina

Vaccina har idag drygt 200 anställda över hela Sverige. Majoriteten är sköterskor som jobbar med provtagning på apotek, för regioner och företag och som stöttas av ett 20-tal läkare, kvalitetsansvariga, rekryterare och supportpersonal från vårt huvudkontor som ligger på Holländargatan 22 i Stockholm. För kundsupport får du gärna skriva till support@vaccina.se eller ringa på 010-750 09 45.

Pontus Kressner

VD
pontus@vaccina.se

Oskar Skoog

Marknadsansvarig

Andreas Yttling

Projektansvarig

Vi erbjuder snabb, säker och smidig testning av Coronaviruset. Boka tid på ditt närmaste apotek och testa dig.

Vanliga frågor

Vi förstår att du har många frågor om hur det fungerar. Vi har samlat svaren på några av de vanligaste frågorna nedan.

Antikroppstest

Genom att analysera ett blodprov kan man se ifall antikroppar mot Covid-19 har bildats i din kropp. Har du antikroppar kan man med hög säkerhet säga att du har haft coronaviruset. Du kan även ha haft viruset om antikroppar inte hittas. Tillsammans med ditt svar får du rekommendationer kring det av oss.

Testningen sker på ett av Apoteksgruppen apotek som ni kan hitta här. Testet går tillväga genom ett stick i fingret och analyseras på plats.
Efter 20 minuter erhålls ett resultat om du har bildat antikroppar eller inte.

Inom 20 minuter.

Du behöver bara ta med giltig legitimation och se till att du har varit symtomfri i 14 dagar innan provtagningen.

Du kan själv välja om du vill boka tid eller droppa in på ett av våra apotek för provtagning.

Hitta apotek

Du kan testa dig på flera apotek som är del av Apoteksgruppen.

Hitta apotek

Det kostar 295 kr att testa sig på ett av våra apotek.

Alla personer i alla åldrar kan ta testet på Apoteksgruppen förutsatt att man har
varit symtomfri i 14 dagar.

Du kan få två olika resultat: 

Negativt resultat – inga antikroppar har hittats i ditt blodprov. Sannolikheten för att du har haft Covid-19 med symtom är låg, men du kan ha haft viruset utan några symtom.

Positivt resultat – antikroppar mot Covid-19 (lgG) har hittats i ditt blodprov. Du har troligtvis haft viruset och har enligt Folkhälsomyndigheten sannolikt ett visst skydd mot att bli sjuk igen. Det är fortfarande svårt att säga hur långvarigt och starkt skyddet är. Du kan läsa mer om detta hos Folkhälsomyndigheten. Kom ihåg att Folkhälsomyndighetens rekommendationer tills vidare gäller även dig som har antikroppar.

Antikroppstest

Folkhälsomyndigheten har konstaterat att immunitet håller i åtminstone sex månader. Efter denna tidsperiod är det oklart då det finns för lite vetenskapligt underlag*. Viktigt att tänka på är att viruset fortfarande kan finnas på ytor som kläder eller fingrar och kan infektera andra. Därför rekommenderar vi att du, även med ett positivt provresultat, fortsätter att följa myndigheternas rekommendationer.

*Detta kan komma att ändras i takt med att nya studier utförs.

Specificitet: 100%. Sensitivitet: 91% .
Våra tester är CE-märkta och följer
folkhälsomyndighetens krav på tillförlitlighet.

Vi använder givetvis endast tester som är CE-märkta och följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer.

Ja, det är det.

Trots antikroppar ska du fortsätta att följa Folkhälsomyndigheten (FHM) rekommendationer, ha ett begränsat umgänge, hålla avstånd, följa riktlinjerna för hygien och stanna hemma vid minsta tecken på infektion. Viktigt att tänka på är att viruset fortfarande kan fastna på ytor vilket gör att man teoretiskt kan bära på viruset därav är det stor vikt att följa folkhälsomyndighetens riktlinjer.

Om du har BankID så kommer du åt ditt provresultat på www.vaccina.se. Saknar du BankID får du svaret muntligt och skriftligt.

Det kostar 295 kr.

På Vaccina kan du som sjuksköterska/undersköterska/läkarstudenter ansöka på fliken ’’Karriär’’. Fyll i kontaktuppgifter och bifoga CV samt arbetslegitimation.

Nej, ni behöver boka ett PCR-test för reseintyg som utförs av vårdpersonal, analyseras på labb och signeras av en läkare. Det kan ni göra på https://vaccina.se/reseintyg/