Antikroppstest i Region Jämtland Härjedalen

På uppdrag av Region Jämtland Härjedalen. Testet uppfyller Folkhälsomyndigetens krav.

Så fungerar det

Vår provtagningslokal

Boka tid i den provtagningslokal du önskar. Notera att vi löpande öppnar upp nya orter i Jämtland Härjedalen.

Vänligen ring inte 1177 för frågor om antikroppstester eller provsvar. 1177 Vårdguiden på telefon erbjuder sjukvårdsrådgivning och svarar på medicinska frågor. Hälsocentralerna i Jämtland Härjedalen kan inte heller svara på frågor om antikroppstesterna.

Kapillär provtagning

Testet sker genom ett kapillärt prov vilket innebär ett stick i fingret från en av våra erfarna sköterskor.

Till ditt besök måste du ta med ID-handling/körkort. Om du blir sjuk så ber vi dig följa myndighetens rekommendationer och stanna hemma.

Provsvar

Inom ett par timmar får du meddelande via sms och email om att du har ett provsvar. Logga in på vaccina.se för att se ditt provsvar. Notera att du behöver ha e-legitimation för att digitalt se ditt provsvar. Har du inte Mobilt Bank-ID ber vi dig uppge det vi provtagning, så hjälper vi dig.

Hitta din provtagningsplats i Jämtland Härjedalen

Beprövat och godkänt antikroppstest

Det viktigaste för oss är att du ska känna dig trygg med den vård och de resultat som du får från oss. Därför använder vi endast de senaste och mest träffsäkra antikroppstester som finns och som uppfyller Folkhälsomyndighetens krav.

Tjänsten är utformad av läkare

Våra antikroppstester är godkända av Folkhälsomyndigheten och våra ansvariga läkare jobbar kontinuerligt med att säkerställa högsta kvalitet.

Ansvariga kontaktpersoner Vaccina

Vaccina har idag drygt 200 anställda över hela Sverige. Majoriteten är sköterskor som jobbar med provtagning på apotek, för regioner och företag och som stöttas av ett 20-tal läkare, kvalitetsansvariga, rekryterare och supportpersonal från vårt huvudkontor som ligger på Holländargatan 22 i Stockholm. För kundsupport får du gärna skriva till support@vaccina.se eller ringa på 010-750 09 45.

Pontus-scaled-1.jpg

Pontus Kressner

VD

Frame-1-1-e1611916892785-p22p46b3ut2uyh830x8nfwzirasog1hsigp6nvap3c

Oskar Skoog

Marknadsansvarig

Image-from-iOS-4-1-scaled-p2cx73hjfulbhjiry7gfblbq2couyxqg0fpsm60uiw

Andreas Yttling

Projektansvarig

Vi erbjuder snabb, säker och smidig testning av antikroppar på uppdrag av Region Jämtland Härjedalen. Boka tid på ditt närmaste provtagningsställe och testa dig.

Vanliga frågor

Vi förstår att du har många frågor om hur det fungerar. Vi har samlat svaren på några av de vanligaste frågorna nedan.

Genom att analysera ett blodprov kan man se ifall antikroppar mot Covid-19 har bildats i din kropp. Har du antikroppar kan man med hög säkerhet säga att du har haft coronaviruset. Du kan även ha haft viruset om antikroppar inte hittas. Tillsammans med ditt svar får du rekommendationer kring det av oss.

Du kan kostnadsfritt avboka/omboka fram till tidpunkten för provtagningen. Avbokning/ombokning sker genom att du klickar på knappen “Avboka” i det epostmeddelande du fått efter slutförd bokning.

En av våra erfarna sköterskor tar emot dig i lokalen du har valt, tar ett blodprov genom ett stick i fingret och sedan får du svar inom ett par timmar.

Inom ett par timmar.

Du behöver bara ta med giltig legitimation och se till att du har varit symtomfri i 14 dagar innan provtagningen.

Ja, vi rekommenderar att du bokar en tid innan.

Boka tid

Du kan testa dig på våra provtagningslokaler runtom i Jämtland Härjedalen.

Testet är kostnadsfritt.

Nej, ni behöver boka ett PCR-test för reseintyg som utförs av vårdpersonal, analyseras på labb och signeras av en läkare. Det kan ni göra här.

Vi testar alla personer över 16 med målsmans medgivande, som är folkbokförda i sverige.

Du kan få två olika resultat:

Negativt resultat – inga antikroppar har hittats i ditt blodprov. Sannolikheten för att du har haft Covid-19 med symtom är låg, men du kan ha haft viruset utan att ha bildat antikroppar.

Positivt resultat – antikroppar mot Covid-19 (lgG) har hittats i ditt blodprov. Du har haft viruset och har enligt Folkhälsomyndigheten sannolikt ett visst skydd mot att bli sjuk igen. Det är fortfarande svårt att säga hur långvarigt och starkt skyddet är. Du kan läsa mer om detta hos Folkhälsomyndigheten. Kom ihåg att Folkhälsomyndighetens rekommendationer tills vidare gäller även dig som har antikroppar.

Folkhälsomyndigheten har konstaterat att immunitet håller i åtminstone sex månader. Efter denna tidsperiod är det oklart då det finns för lite vetenskapligt underlag*. Viktigt att tänka på är att viruset fortfarande kan finnas på ytor som kläder eller fingrar och kan infektera andra. Därför rekommenderar vi att du, även med ett positivt provresultat, fortsätter att följa myndigheternas rekommendationer.

*Detta kan komma att ändras i takt med att nya studier utförs.

Provsvar från detta test kan inte användas som intyg för resor till andra länder. De flesta länder kräver ett reseintyg. Det kan du boka via oss här.

Testet har en specificitet på 100% och en sensitivitet på 98%. Det betyder att det med 100% säkerhet hittar rätt antikroppar och med 98% säkerhet hittar antikroppar om de finns i blodet.
Vi använder givetvis endast tester som är CE-märkta och följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer.

Ja, det är det.

Ja, enligt Folkhälsomyndigheten som har konstaterat att immunitet håller i åtminstone sex månader. Efter denna tidsperiod är det oklart då det finns för lite vetenskapligt underlag*. Viktigt att tänka på är att viruset fortfarande kan finnas på ytor som kläder eller fingrar och kan infektera andra. 

*Detta kan komma att ändras i takt med att nya studier utförs.

Om du har BankID så kommer du åt ditt provresultat på här.