Antikroppstest i Region Skåne

På uppdrag av Region Skåne. Testet uppfyller Folkhälsomyndigetens krav.

Så fungerar det

Hitta provtagningslokal och boka tid

Boka tid i den provtagningslokal du önskar. Du betalar 200 kr via Swish eller med betal-/ kreditkort direkt efter bokningen.

Genomför provtagning

Våra erfarna sköterskor tar ett blodprov från ditt armveck som skickas till ett marknadsledande laboratorium i Sverige för analys.

Till ditt besök måste du ta med ID-handling/körkort. Om du blir sjuk eller får förhinder kan du kostnadsfritt avboka/omboka fram till tidpunkten för din inbokade provtagning.

Provsvar

Inom 3-7 dagar får du meddelande via sms och email om att du har ett provsvar. Logga in på vaccina.se för att se ditt provsvar.

Hitta provtagningsplats i Skåne

Beprövat och godkänt antikroppstest

Det viktigaste för oss är att du ska känna dig trygg med den vård och de resultat som du får från oss. Därför använder vi endast de senaste och mest träffsäkra antikroppstester som finns och som uppfyller Folkhälsomyndighetens krav.

Tjänsten är utformad av läkare

Vår tjänst för provtagning av det nya coronaviruset är helt utformad av erfarna läkare för att säkerställa högsta kvalitet.

Ansvariga kontaktpersoner Vaccina

Vaccina har idag drygt 200 anställda över hela Sverige. Majoriteten är sköterskor som jobbar med provtagning på apotek, för regioner och företag och som stöttas av ett 20-tal läkare, kvalitetsansvariga, rekryterare och supportpersonal från vårt huvudkontor som ligger på Holländargatan 22 i Stockholm. För kundsupport får du gärna skriva till support@vaccina.se eller ringa på 010-750 09 45.

Pontus-scaled-1.jpg

Pontus Kressner

VD pontus@vaccina.se

vaccina_david

David Razzaz

Medicinsk ansvarig läkare david@vaccina.se

vaccina_anna

Anna Tegern

Medicinskt ansvarig sjuksköterska anna@vaccina.se

Vi erbjuder snabb, säker och smidig testning av antikroppar. Boka tid på ditt närmaste provtagningsställe och testa dig.

Vanliga frågor

Vi förstår att du har många frågor om hur det fungerar. Vi har samlat svaren på några av de vanligaste frågorna nedan.

Genom att analysera ett blodprov kan man se ifall antikroppar mot Covid-19 har bildats i din kropp. Har du antikroppar kan man med hög säkerhet säga att du har haft coronaviruset. Du kan även ha haft viruset om antikroppar inte hittas. Tillsammans med ditt svar får du rekommendationer kring det av oss.

Du kan kostnadsfritt avboka/omboka fram till tidpunkten för provtagningen. Avbokning/ombokning sker genom att du klickar på knappen “Avboka” i det epostmeddelande du fått efter slutförd bokning och betalning. Du får tillbaka hela din erlagda egenavgift senast inom någon dag (beroende på du använt betal-/kreditkort eller Swish)

En av våra erfarna sköterskor tar emot dig i lokalen du har valt, tar ett blodprov från ditt armveck och skickar det till ett labb för analys. Därefter får du inom sju dagar veta om antikroppar finns i din kropp.

Inom sju dagar.

Du behöver bara ta med giltig legitimation och se till att du har varit symtomfri i 14 dagar innan provtagningen.

Ja. Endast tidsbokning är tillåten. Ingen möjlighet till drop in finns.

Boka tid

Du kan testa dig på våra provtagningslokaler. 

Se alla lokaler här

I Skåne kostar det 200 kr att göra ett antikroppstest.

Nej, ni behöver boka ett PCR-test för reseintyg som utförs av vårdpersonal, analyseras på labb och signeras av en läkare. Det kan ni göra på https://vaccina.se/reseintyg/

Vi testar alla personer över 18 år. Notera att du behöver ha Mobilt BankID.

Du kan få två olika resultat:

Negativt resultat – inga antikroppar har hittats i ditt blodprov. Sannolikheten för att du har haft Covid-19 med symtom är låg, men du kan ha haft viruset utan att ha bildat antikroppar.

Positivt resultat – antikroppar mot Covid-19 (lgG) har hittats i ditt blodprov. Du har haft viruset och har enligt Folkhälsomyndigheten sannolikt ett visst skydd mot att bli sjuk igen. Det är fortfarande svårt att säga hur långvarigt och starkt skyddet är. Du kan läsa mer om detta hos Folkhälsomyndigheten. Kom ihåg att Folkhälsomyndighetens rekommendationer tills vidare gäller även dig som har antikroppar.

Folkhälsomyndigheten har konstaterat att immunitet håller i åtminstone sex månader. Efter denna tidsperiod är det oklart då det finns för lite vetenskapligt underlag*. Viktigt att tänka på är att viruset fortfarande kan finnas på ytor som kläder eller fingrar och kan infektera andra. Därför rekommenderar vi att du, även med ett positivt provresultat, fortsätter att följa myndigheternas rekommendationer.

*Detta kan komma att ändras i takt med att nya studier utförs.

Provsvar från detta test kan inte användas som intyg för resor till andra länder. De flesta länder kräver ett relativt nytaget nasofarynx-prov som ibland också kallas för PCR-prov.

Testet har en specificitet på 99,6% och en sensitivitet på 100%. Det betyder att det med 99,6% säkerhet hittar rätt antikroppar och med 100% säkerhet hittar antikroppar om de finns i blodet. Detta är de säkraste testerna som finns idag.

Vi använder givetvis endast tester som är CE-märkta och följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer.

Ja, det är det.

Ja, enligt Folkhälsomyndigheten som har konstaterat att immunitet håller i åtminstone sex månader. Efter denna tidsperiod är det oklart då det finns för lite vetenskapligt underlag*. Viktigt att tänka på är att viruset fortfarande kan finnas på ytor som kläder eller fingrar och kan infektera andra. 

*Detta kan komma att ändras i takt med att nya studier utförs.

Om du har BankID så kommer du åt ditt provresultat på www.vaccina.se.